Όταν ένας διεθνής φοιτητής μας αποφασίζει να κάνει διδακτορικό στο ΤΕΦΑΑ ΠΘ

Όταν φοιτητές μας, μιλούν με τέτοια λόγια για το Τμήμα και τα Μεταπτυχιακά μας Προγράμματα, μπορούμε να χαμογελάμε...

O Julian Fritsch, 25 ετών, γεννήθηκε στο CastropRauxel της Γερμανίας όπου και διαμένει μόνιμα και σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Μπόχουμ. Φέτος το καλοκαίρι, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο «European Masters in Sport and Exercise Psychology (EMSEP)» . Το θέμα της Μεταπτυχιακής  διατριβής  ήταν: "Emotional behaviour in the context of table tennis".

Από τον Οκτώβριο του 2015 θα είναι υποψήφιος διδάκτορας στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,  υπό την επίβλεψη του Αν. Καθηγητή Αντώνη Χατζηγεωργιάδη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο News Letter της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών, ο Julian αναφέρει: 
"Fritsch: Νομίζω ότι η απόφασή μου να κάνω ένα διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο (Θεσσαλίας) ήταν σωστή. Φυσικά μπορώ να μιλήσω μόνο για τους καθηγητές μου, αλλά η εξειδίκευσή τους, ακόμα και σε σχέση με τα διεθνή πρότυπα, είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Επιπλέον, θεωρώ ότι είναι πολύ ευχάριστο και για την δική μου επιστημονική πρόοδο σίγουρα επωφελές, το γεγονός ότι παρέχεται στις σπουδές μεγάλη ανεξαρτησία. Από την άλλη πλευρά, γνωρίζει κάποιος πάντα, ότι όταν χρειάζεται πραγματική βοήθεια μπορεί να επικοινωνήσει ανά πάσα στιγμή με τους καθηγητές. Επίσης η γενική συνεργατική ατμόσφαιρα στο πανεπιστήμιο τη βρίσκω εντυπωσιακή. Εάν χρειάζονται εθελοντές για έρευνα, είναι σύνηθες να ανταποκριθούν χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Τέλος, η προσωπική σχέση που έχω με τους καθηγητές είναι κάτι που δεν το γνώριζα από τις σπουδές μου στη Γερμανία."

Ολόκληρο το newsletter το βρίσκετε εδώ:
Στα Γερμανικά: http://www.daad.gr/imperia/md/content/informationszentren/icathen/newsletter-daad-juni-2015_dt.pdf
Στα Ελληνικά: http://www.daad.gr/imperia/md/content/informationszentren/icathen/newsletter-daad-juni-2015_gr.pdf

HatziJulian2

Φωτό: Ο Αν. Καθηγητής του ΤΕΦΑΑ ΠΘ, Αντώνης Χατζηγεωργιάδης με τον φοιτητή Julian Fritsch την ημέρα της ορκωμοσίας

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Read 923 times