Phone

γραμματεία: msc-emsep@uth.gr

Γιατί αυτό το Μάστερ;

IMG 1640 web2
φωτό: Φοιτητές μας σε ταξίδι στην Ολυμπία που διοργανώθηκε από το πρόγραμμα


Γιατί να επιλέξω το Μάστερ "Ψυχολογία  Αθλητισμού,  Άσκησης και Φυσικής Αγωγής";


 Το Πρόγραμμα στα κορυφαία Μάστερ της Ευρώπης


Το Μεταπτυχιακό μας, υποδέχθηκε τους πρώτους φοιτητές το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 κάτω από τον τίτλο "Ψυχολογία της Άσκησης".
Το 2018 το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα αλλάζει σελίδα  υπό τον νέο τίτλο "Ψυχολογία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού". Από το 2020 και έπειτα, το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα ονομάζεται, "Ψυχολογία Αθλητισμού, Άσκησης και Φυσικής Αγωγής".

Το Μάστερ μας είναι το πρώτο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα μ’ αυτή την εξειδίκευση και από τα πρώτα στην Ευρώπη. Η δημιουργία του συμβάλει στην κάλυψη του κενού που υπάρχει σε επαγγελματικά στελέχη με γνώσεις και ικανότητες συμβουλευτικής σε αθλητές, ασκούμενους, παχύσαρκους μαθητές κλπ., καθώς και σε ηγετικά στελέχη με σύγχρονες γνώσεις καθοδήγησης προγραμμάτων που προάγουν τη φυσική δραστηριότητα, την υγεία και την ποιότητα ζωής. Το Μάστερ μας απευθύνεται επίσης σε εκπαιδευτικούς που θέλουν να εξειδικευτούν στην ψυχολογία της σχολικής φυσικής αγωγής και της αγωγής υγείας.

Το 2009 σε συνεργασία με αντίστοιχα προγράμματα από άλλα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια εντάχθηκε για μία πενταετία (2009-10 έως 2014-15) στο εξαιρετικά ανταγωνιστικό κύκλο Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών «Erasmus Mundus»  τα οποία χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή κοινότητα και έχουν καθιερωθεί ως σήμα ακαδημαϊκής ποιότητας που προσελκύουν υψηλής ποιότητας ακαδημαϊκούς και φοιτητές.

Μέχρι το 2014 φοίτησαν στα Τρίκαλα 36 διεθνείς φοιτητές από όλες τις ηπείρους και 72 Έλληνες. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την εισαγωγή των τελευταίων φοιτητών το 2014, όμως η εμπειρία και το κύρος του προγράμματος παραμένει και συνεχίζει να προσελκύει φοιτητές από όλο τον κόσμο.

Τα προηγούμενα έτη είχαμε την χαρά 
να φιλοξενήσουμε στο μεταπτυχιακό μας, 
φοιτητές από τις χώρες 
Greece, Australia, USA, Canada, Colombia, Brazil, China, Ireland, 
Belgium, Germany, Denmark, Netherland, Cyprus, Bosnia & Herzegovina, 
Poland, Serbia, Iran, Ethiopia, Ghana, Nigeria, India, Romania, Czech, Kenya.

emsep students map
Φωτό: χώρες από τις οποίες προέρχονται φοιτητές του μεταπτυχιακού μας προγράμματος

Πλεονεκτήματα
Διδασκαλία από τους κορυφαίους 
Αθλητικούς Ψυχολόγους της Ευρώπης
Δια-πολιτισμικό περιβάλλον


Ευκαιρίες σπουδών στο εξωτερικό


Το συγκεκριμένο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, έχει οδηγήσει σε έρευνες και διεθνείς δημοσιεύσεις σε συνεργασία με πολλά διεθνή πανεπιστήμια, έχουν αποφοιτήσει με μεταπτυχιακό δίπλωμα του πανεπιστημίου Θεσσαλίας πολλοί διεθνείς φοιτητές, ενώ απόφοιτοί μας κάνουν τις διδακτορικές τους σπουδές με υποτροφίες σε κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ, Αγγλίας και Αυστραλίας.

παραδείγματα:

O Shane O’Leary από την Ιρλανδία και η Malgorzata Maria Slawinska από την Πολωνία, συνέχισαν τις διδακτορικές τους σπουδές με υποτροφία στο πανεπιστήμιο Northumbria της Σκωτίας.

Ο Γερμανός απόφοιτός μας Julian Fritsch επέλεξε το ΤΕΦΑΑ ΠΘ για την συνέχεια των σπουδών του εκπονώντας τον διδακτορικό κύκλο σπουδών του στο Τμήμα μας και προχωρώντας για απόκτηση πτυχίου με το University of Copenhagen. 

Ο απόφοιτος Γαλάνης Ευάγγελος, από τα Τρίκαλα, προχώρησε στην απόκτηση πτυχίου με το πανεπιστήμιο Jyvaskyla της Φινλανδίας και έκανε την πρακτική του στην Ολλανδία.

Η απόφοιτη Adisa Haznadar από την Ερζεγοβίνη, συνέχισε τον διδακτορικό κύκλο σπουδών της με υποτροφία στο Springfield University των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η απόφοιτη Nikita Bhavsar από την Ινδία, συνέχισε τον διδακτορικό κύκλο σπουδών της με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Curtin της Αυστραλίας.


Έρευνα


Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην έρευνα, η οποία γίνεται σε σύγχρονα θέματα ψυχολογίας της άσκησης και υγείας, του αγωνιστικού αθλητισμού, της ψυχολογίας στη σχολική φυσική αγωγή και της ψυχολογίας των εργαζομένων σε χώρους άσκησης και άθλησης. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές ενθαρρύνονται να παρουσιάζουν τα ερευνητικά τους δεδομένα σε συνέδρια και να τα δημοσιεύουν σε επιστημονικά περιοδικά με την ολοκλήρωση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος. Η ανάπτυξη ερευνητικών ικανοτήτων σ’ αυτές τις περιοχές είναι προϋπόθεση για εγγραφή στον Διδακτορικό Κύκλο Σπουδών.


Μελλοντικές ευκαιρίες


 Οι πτυχιούχοι είναι ικανοί να απασχοληθούν:

 • Στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα  στον χώρο της άσκησης και του αθλητισμού
 • Στην εκπαίδευση
 • Εκπαιδευτές, ειδικοί στην αύξηση της ανθρώπινης απόδοσης
 • Σύμβουλοι ψυχικής υγείας
 • Ακαδημαϊκοί ερευνητές 

Διδάσκοντες με Διεθνή Εμπειρία


Εκτός από τους καθηγητές του πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών διδάσκουν Προσκεκλημένοι Καθηγητές, κορυφαίοι αθλητικοί ψυχολόγοι, από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι Καθηγητές του μεταπτυχιακού προγράμματος: 

 • Διδάσκουν σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια που συνεργάζονται με το ΤΕΦΑΑ Π.Θ. στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus
 • Έχουν διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητικό έργο και δημοσιεύουν τις έρευνές τους σε κορυφαία διεθνή περιοδικά
 • Είναι εκλεγμένα μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Ευρωπαϊκών και Παγκόσμιων Εταιριών Αθλητικής Ψυχολογίας
 • Έχουν διεκδικήσει με επιτυχία ανταγωνιστικά χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα
 • Έχουν διοργανώσει Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Συνέδρια Αθλητικής Ψυχολογίας,
 • Είναι εκδότες, μέλη επιτροπών έκδοσης και Κριτές διεθνών περιοδικών αθλητικής ψυχολογίας και 
 • Έχουν πείρα στην συμβουλευτική στην άσκηση, στον αθλητισμό και στην αγωγή υγείας.
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Γραμματεία

msc@pe.uth.gr
tel:   +30 24310 47019

Logo GR

 EMSEP BLUE SHMA